Monday, April 30, 2012

Dags att rycka upp sig

Hade en grym söndag måste jag säga. Var ledig igår så jag Denise och Martina drog iväg till Baltimore i Maryland. Gick först på ett akvarium som är där och efter det åt vi lunch/middag på Panerabread. Kollade omkring lite i hamnen innan vi åkte hem igen. På kvällen så åkte jag och Martina och åt lite middag på ett ställe som har förätter som är stora som huvudrätter för halva priset efter 9 på kvällen. Betala väl typ 30 kr, billigt och bra sa den panka au pairen. Vi avslutade med ett kika en en sväng på vattenpipsbaren som låg mitt emot restaurangen.

Nu ska jag iväg och träffa tjejerna igen och gå på en pub som heter Green Turtle i Fairfax!

Bilder från Baltimore kommer senare!

Sunday, April 29, 2012

vad botar ett brustet hjärta
vad lindrar min sorg


 inte lätt när det är svårt alltså

Saturday, April 28, 2012

Jobbat sedan 18 ikväll, går väl rätt fint måste jag säga. Inte så värst rockigt att jobba på lördagskvällar men händer ju inte alls ofta. Ätit middag med barnen och sen har vi bara tagit det lungt här hemma. Föräldrarna kommer väl hem runt 12 så är väl ungefär en timme kvar. Lagt barnen men de vägrar att somna, fick nyss ge order om att tvätta bort färg som ett av barnen kletat i hela ansiktet. Men men jag var väl också liten och busig en gång i tiden och gjorde små hyss. Extra kul när man inte får. Det har väl iofs inte förändrats, híhi

Veckan gick fort, tiden får för fort. Kan inte förstå att det snart är Maj, så känner jag varje gång det blir en ny månad nu föriden. Stämmer verkligen att tiden går fort när man har roligt.

Igår lyckades jag då med något i allafall. Förra veckan gjorde jag en hälsoundersökning och skulle dit igår och få provsvar. Sjuksköterskan frågade mig om jag var en nanny och tar hand om barn och jag svarade såklart ja. Då berättar hon för mig att jag absolut borde ta ett vaccin emot whooping cough vilket är någon slags sjukdom som de vaccinerar mot här. Jag hann inte ens fundera över saken innan jag hade en spruta i armen. Gick därifrån och kände mig inte specillt glad. nästintill pålurad, men jag gjorde väl inte någon överdrivet högludd protest heller. Inte så lätt när man inte fattar allting på englska hela tiden..

En timme senare ringde sjuksköterskan och lämnade ett medelande där hon säger att jag måste komma tillbaka. Hon lät hur upprörd som helst och jag blev väldigt orolig så åkte raka vägen tillbaks efter att hört medelandet. Hon berättar att hon gett min influensa vaccin istället, var inte kul att höra då jag redan bestämt mig för att jag inte vill ta den sprutan. Sjuktsköterskan började böla när jag kom dit och hon berätta att det hänt förut så kändes lite jobbigt att hon var så istabil, visste inte vad jag skulle säga. Innan jag visste ordet av det sprang hon iväg och hämtade det rätta (vem vet om det var rätt denna gång) vaccinet och spruta in det också. Så denna dag lyckades jag få två sprutor in i armen och ville från början inte ha någon alls.. Har ingen aning om alla möjliga biverkningar jag kan lyckas få nu..

-

Blev bara tre timmars jobb igår så det var skönt 15-18. Efter det så blev det vattenpips-baren en sväng med Ashling, Denise och Martina. Efter det så skjutsade jag hem Ash och Martina och jag och Denise tog en tur till Chris. Satt ute på hans balkong och tog en glas och lyssnade på lite musik. Han åkte hem till Tyskland idag så var där en sista kväll, riktigt trevligt måste jag säga. Vi bestämde oss för att se på skräckfilm mitt i natten, The Devil Inside, jag var väl i princip den ända som inte ville se. Dock somnade de båda fem minuter in i filmen så där satt jag skräckslagen och fick sen den helt ensam eftersom jag var för rädd att somna. Åkte hem från Chris tidigt i morse, somna på soffan. Tog en liten lur innan jag åkte och hämtade upp Denise. Vi åkte till Woodbride och gick på ett köpcentrum, kan stolt säga att jag inte köpte några kläder. Tog en kaffe på donken innan vi drog oss hemåt igen. Båda var skapligt trötta idag eftersom vi knappt sov något inatt men ändå en bra dag.

I morgon ska jag, Denise och Martina åkte till ett stort akvarium i Baltimore i Maryland så tror det kan bli riktigt skoj. Ledig hela dagen i morgon så känns rätt gött!



Thursday, April 26, 2012

Vad gör vi

Nu kör vi?????

så firas inte valborg i USA :p;P;P:;p:P


Stolt Hanna! Nyss gjort klart en del av min läxa som jag har för helgskursen som är första helgen i Juni. Skulle skriva en 5 sidor lång uppsats med 3600 ord om mig och mitt liv. Skönt att använda hjärnan lite igen, känns ju inte som att man gör det allt för ofta nu förtiden. Älskar att skriva, även fast jag ser och hör hur min svenska verkligen bara blir sämreoch sämre. Däremot så var denna uppsats på engelska, så kul att träna lite på det. Aldrig vart någon hejare på engelska-uppsaster.

Sitter nu och firar med en kopp kaffe och lyssnar på min nya sköna spellista som jag gjorde igår. Funderar på att snart åka och lämna tillbaka mina skor på Burlington och sen blir det jobb. Ikväll har jag ingen aning om vad som händer.

Igår tog jag en skapligt lång joggingtur, närmare 2 timmar. Ashling kom förbi mig och sen gick vi mot hennes hus och sedan joggade jag resten av vägen hem. Så känner att idag gör det ingenting om jag har lite vila för redan tränat 3 ggr den här veckan. Får dock se om det inte blir lite motion ikväll.

Igår efter jobbet så åkte vi till vattenpips-baren igen. Blev ett skapligt stort gäng, Denise, Ashlin, Martina, Sophie, Michaela och David. Var hur kul som helst, jag och Ashling hade lite väl mycket överskotts-energi så satt mest och löjla oss.

Hjärtat slår lite hårade med billigt vin
Pulsen går lite snabbare med koffein
är det kärlek eller inbillning?




Måste säga att jag tycker att jag har lyckats rätt bra med att ljusa upp håret!
Kändes först stört omöjligt

Wednesday, April 25, 2012

Ännu en gång är det dags att gå in i sitt nötskal
Månader i rad har jag vart lika glad som en blåval
-

Flippar bäst som flippar ut
visst börjar allting om tillslut

trillar bäst som trillar ner
jag klättrar upp när ingen ser

BOB HUND

i mitt hjärta alltså




 





check it out

whatevah

Tuesday, April 24, 2012

Vart deppig och ledsen nu på kvällen. Vet inte vad det är med mig idag. Sovit middag 2 ggr(?) en gång på förmiddagen efter gymmet och en gång på kvällen efter jobbet. Tänkte bara stanna hemma ikväll och ta det lugnt och satte på tvn. Såg på Dear John vilken är en väldigt bra romantisk film. Satt och grät 2 timmar i sträck och började tänka på min familj och vänner hemma i Sverige.

Pallade inte sitta här och böla mera så gick och träffa Denise och Martina en någon timme nå på kvällen. Glad att jag fått så fina vänner här. Igår blev det jobb, jogging och på kvällen träffade jag Denise och Ashling. Vi åkte först till Burlington för att lämna tillbaka ett par skor jag köpte i helgen och efter det blev det vattenpipsbaren hela kvällen.

Borde sova nu men eftersom jag sovit så mycket på dagen är jag hur pigg som helst nu. Antat att första steget ändå är att stänga av datorn..

Monday, April 23, 2012

Vart en riktigt bra, fullspäckad och rolig helg. Tänker varje söndag "detta var den bästa helgen ever" så det är ju skapligt positivt! Bio på fredags kvällen vi såg, The Lucky One som var riktigt bra. Jobb på lördags förmiddagen, sen iväg en vända på au pair möte i Great Falls. Åkte därifrån vidare till födelsedags kalas på Lasertag för äldsta poken som fyllde 10 år. Skulle egentligen ätit middag med min värdfamilj på kvällen men jag och tjejerna blev bjudna på grill-förfest i D.C så vi åkte dit på kvällen. Ashling körde så jag slapp det en gång.

Var riktigt kul, alltid roligt att träffa nytt folk. Senare testade vi på en klubb, District. Var segt i början för de spelade väldigt speciell musik men det blev bättre. Fullsmockat med folk så var kul. Tog metron tillbaka till West Falls Church där vi parkerat bilen, var hemma runt 4 på morgonen igen.

Igår var det full rulle hela dagen. Vaknade inte upp förens 12 eftersom vi kom hem så sent tyckte däremot inte att det skadade att sova ut lite en gång. Hämtade upp Martina, Denise och Ashling och tog en tur till Ikea för att äta lite svenska köttbulls, mums. Måste säga att de inte smakar specillt svenska men gött var det.

 Efter det åkte vi till Ihop och tog en kopp kaffe och så fyllde Martina i sin ansökan om att förlänga sitt år som au pair. Så nu har jag, Denise och Martina alla förlängt i Kalifornien. Hoppas vi kommer någorlunda nära varandra. Kan inte tänka just nu att allt detta snart kommer att ta slut. Kommer sakna alla så mycket, men det positiva är att jag har vänner över hela världen nu och jag tänker hälsa på allihopa. De kommer troligtvis komma och hälsa på mig i Sverige också.

Vi vart på en affär som heter Aldi som har en massa tyska matvaror. Kul att gå omkring där för Martina och Denise hade nästintill tårar i ögonen eftersom de såg så mycket tyska grejer som de saknat. Vi åkte också till shoppingcentret som lågalldeles intill. Hittade en ny partyväska som behövs för min är nästan trasig eftersom jag envisas med att trycka i allför mycket strunt hela tiden. Köpte även två par sommarskor, måste dock lämna tillbaka ett par för de är för stora.

Efter shoppingen så åkte vi hem till David som bjudit dit oss på middagen eftersom hans vän som vart på besök i några veckor från Tyskland åker hem idag. Var riktgt gott, han gjorde någon slags pastagratäng med bacon och grejer. Satt där ett tag och bara prata och hade det trevlig innan vi slutligen bestämde oss för att testa på en ny vattenpips-bar som ligger riktigt nära David. Var mycket bättre än den vi brukar åka till, billigare och trevligare atmosfär. Var inte hemma förens 12.30 igår kväll så var lite småtrött i morse när jag gick upp. Ska försöka komma isäng tidigare ikväll så jag har lite mer energi på mornarna.

Nu blir det ut på en promenad eller joggingrunda sedan blir det jobb!

Birthday






Au pair möte

Funda, Denise, Martina, Hanna

 Barty Barty


Hanna, Martina, Denise, Ashling


Hanna, Martina, Ashling



Martina

 IKEA, de har en vägg om Dalarna, hur coolt är inte det :'D


Ihop!


Middags hos David

Glendion, David, David, Martina, Denise

Vattenpips-tiiime


Hanna Montana and Martini Granini



People say money doesn't make you happy
I would say it depends on what you're spending your money on


Hasta la vista, Amigos!  ♥

Saturday, April 21, 2012

Blev lite jobb i morse mellan 8.30-13. Tog pojkarna till deras fotbollsmatch, de har börjat spela amerikansk fotboll, riktigt kul att se faktiskt. När vi kom hem så städade jag upp i huset för födelsedags middagen för ett av mina värdbarn som fyllt 10 år. Efter jobbet blev det en snabb dusch och sedan iväg på au pair möte som var knytis picknick i en park i Great Falls. Stannade inte länge eftersom jag skulle på födelsedags party på Lasertag. Var kul, spelade med barnen och de gjorde i princip allt för att skjuta på mig hela tiden.

Nu väntar jag på att Ashling, Denise och Martina ska hämta upp mig sen bär det av på grillparty i D.C och sedan ut på en klubb. Troligtvis Disctrict där de har ett special event så 18 och upp kan komma in!

Friday, April 20, 2012

Känns som att jag inte suttit vid datorn på hela veckan. Är väl bra på ett sätt vill inte slänga bort min fritid på dumburken men känns så konstigt att inte skriva av sig imellanåt. Har vart en bra vecka, lyckats ut och springa 2 gånger och gymmat och simmat. Kör fortfarande hårt med Lchf och känns som att jag är på rätt spår. Nu är det bara ett mål som jag ska jobba hårdare på och det är att spara pengar. Har i fixat nu så att jag vet när jag har mina semester veckor. En vecka i början av Juni och en i början av Augusti så det känns rätt skönt.

Klockan är snart halv 2 på natten och jag ska upp och jobba i morgon bitti så borde verkligen sova nu. Busy tomorrow först jobb sen blir det au pair möte, födelsedags kalas för min värdpojke som fyllde 10 häromdagen och sen middag med värdfamiljen och lite släkt och slutligen ut och parta lite i D.C med tjejerna.

Vart ledig idag så har vart riktigt nice. Var på utflyckt i morse till en park och gick på en prommenad, härligt. Kom nyss hem från bion The Lucky One, riktigt bra romantisk film. Nej men nuså, kudden kallar.. Känns som att detta inlägg blev väldigt virrigt

Önskar alla en trevlig helg




Monday, April 16, 2012


















More from Virginia Beach!!!
Virginia Beach var helt amazing, vi hade topp väder, runt 35-45 plus. Vattnet var kallt men badvänligt så plaskade omkring i timmar som en liten unge. Det var lagomt med folk och hotellrummet var riktigt nice för att bara ha betalt 200 kr per person. Det var som en lägenhet med 2 stora sängar och en bäddsoffa så det var perfekt för oss.

Vi började att köra runt 6.30 på lördags morgonen. Vi stannade dock ett par gånger så vi var framme runt 12 på förmiddagen. Checkade in på hotellet, bytte kläder och sprang ner till stranden som låg 5 min bort. Stekte där hela dagen och på kvällen blev det utgång.

Vi lyckades tappa bort Ashling och hon var den ända utan telefon. Vi hittade henne senare när vi var på väg hem, hon cyklade omkring på en fyrhjuls-cykel som hon snott av en kille. Denise försökte hoppa över att staket och bada i en pool på hotellet brevid oss. Det spårade ur rätt lagomt på slutet men var riktigt kul!

Dagen efter blev det sola och bada hela dagen. Brände väl sönder mig men det var det värt, så härligt. Kändes som att jag verkligen behövde det här, även fast det bara var över helgen. Det gick skapligt fort att köra hem också så väldigt nöjd med våran resa!

Är dock lite ledsen i ögat, min alldeles underbara kamera verkar ha gett upp.. Fungerar bara hälften av gångerna som jag försöker sätta på den, antar att det kommit sand i linsen. Så om någon mer än jag själv tycker att jag är en alldeles otroligt begåvad forograf så får ni gärna sponsra mig så jag kan köpa en ny, hehehehhe. Man kan ju alltid drömma..

Sluta precis jobba, 33 plus ute så härligt. Ska hämta upp Martina vid 8 och dra iväg till vattenpipsbaren och sitta ute och bara chilla. Livet är för underbart!